Gat in duin vermoedelijk waterput

HOLLUM – Het gat in de duinen bij Hollum is waarschijnlijk gebruikt als waterput. Dat is de voorlopige uitkomst van een onderzoek. Op 13 maart viel een achtjarig meisje in de bijna 5 meter diepe schacht die zich naast een pad in de duinen bevindt. Het meisje bleef ongedeerd.

Rijkswaterstaat gooide de put dezelfde dag nog dicht om meer ongelukken te voorkomen. Gemeente Ameland wil weten of er meer van dergelijke putten in de duinen zitten en om wat voor put het gaat.

De gemeente heeft in overleg met Rijkswaterstaat het gat onlangs opnieuw opengemaakt voor nader onderzoek.
De put bestaat uit vijf betonringen met een hoogte van circa een meter. Het onderzoek maakt aannemelijk dat het hier om een waterput gaat, vanwege de afgedichte betonringen en de bodem van zand. Verder onderzoek moet uitwijzen of dit klopt. Het gat is tijdelijk afgesloten met een deksel van beton.

Gemeente Ameland laat weten dat diverse instanties, waaronder terreinbeheerder Rijkswaterstaat, intern (archief)onderzoek gaan doen. “De bevindingen worden besproken, waarna vervolgacties worden vastgesteld. Er zijn geen aanwijzingen om aan te nemen dat er meer van dergelijke putten aanwezig zijn op Ameland,” aldus de gemeentevoorlichter.

>>> lees hier 13-3-2010 Meisje valt in gat in duin

>>> lees hier 16-3-2010 Burgemeester neemt putincident hoog op

© Persbureau Ameland 2010,
op dit artikel rust copyright. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *