Gaswinning in Waddengebied

Amelanmd ActueelHARLINGEN – De Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) wil de komende veertien jaar de gaswinning in het waddengebied verdubbelen volgens landmeetkundig ingenieur en oud-werknemer bij de NAM Adriaan Houtenbos.

De NAM verwacht weinig of geen negatieve gevolgen voor de Waddenzee door de bodemdaling van deze gaswinning. Maar Houtenbos is er niet gerust op. De gaswinning gaat nu volgens het hand aan de kraan-principe. De bodemdaling wordt gemonitord en wanneer de daling een bepaalde grens overschrijdt, worden de boringen stopgezet. Maar, zo stelt Houtenbos, je kunt pas echt de effecten zien van de bodemdalingen wanneer de gasvelden leeg zijn en ook na het stopzetten van boringen zal de bodem nog verder dalen. Het Ministerie van Economische Zaken moet de vergunning voor uitbreiding van de gaswinning nog verlenen. Houtenbos hoopt dat dat de NAM en het Ministerie in de tussentijd een nieuwe afweging maken van de verschillende belangen.

Bron: Waddenvereniging

>>> lees hier het hele artikel

>>> tik Aardgas in bij ZOEKEN om meer over de activiteiten van de NAM in het waddengebied en op Ameland te lezen

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *