Ga uit je Dak

HOLLUM – De Doopsgezinde – Gereformeerde Federatie renoveert de Doopsgezinde kerk aan de Herenweg in Hollum. Onder de vloer, tussen de balken, lagen honderden dakpannen uit de 19e eeuw. De antieke grijze pannen in de vorm van een blad zijn te koop. Met de actie ‘Ga uit je Dak’ is een dakpan voor € 20,– aan te schaffen. Het geld gaat in de renovatiepot.

De zogenaamde Oegstgeesterpan werd voor het eerst vervaardigd in Engeland. Ze dateren uit ongeveer 1850. De twintig euro per pan is een symbolisch bedrag. Bij elke aangekochte dakpan komt een certificaat met een pannummer. Wie één of meer exemplaren wil bestellen kan het aantal maal 20 euro storten op rekening van de kerk, op het nummer 3020.00.011 onder vermelding van ‘Ga uit je Dak.’ De pannen worden dan thuis bezorgd. Tegen contante betaling zijn ze af te halen bij Giel van Leerzem aan de Oosterlaan 32 in Hollum.

De muren aan de binnenzijde van de Doopsgezinde kerk worden hersteld. Deels wordt ook de buitenkant onder handen genomen. De banken worden gerenoveerd en de hal anders ingedeeld. Er komen nieuwe vloeren, trappen en plafonds en de kerk wordt van binnen en van buiten opnieuw in de verf gezet. De Federatie denkt dat de renovatie 26 maart klaar is.

© Persbureau Ameland 2010,  op dit artikel rust copyright.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *