Ga toch fietsen!

HOLLUM – De parkeerplaats aan de Jan Jacobsweg in Hollum bruist op woensdag 25 april van de kinderen op echte mountainbikes. De hoogste groepen van alle basisscholen van het eiland zijn door “Wad in Beweging” en de “Wheels for Health Foundation” uitgenodigd voor de Go Biking! Tour. De Go Biking! Tour is opgezet om schooljeugd te stimuleren meer te bewegen en ze kennis te laten maken met de wielersport. Ze geven clinics in het hele land en komen langs met een echte Go Biking! Bus.
De kinderen van de Koningin Wilhelminaschool en ’t Ienster fietsen voor de ochtendpauze het parcours op de parkeerplaats. Later volgen de kinderen van de Kardinaal de Jongschool en De Schakel. De begeleiding is in handen van KNWU-trainer Ruben die de kinderen over speciaal ontwikkelde hindernissen laat fietsen.
De fietsers zijn uitgerust met een helm, elleboog- en kniebeschermers. “Dit allemaal gegarandeerd luisvrij,” zegt de meester Radbout van de Kardinaal de Jongschool tegen meester Jaap van De Schakel over de fietshelmen. Voor de zekerheid had hij het nog even laten controleren.
Slippen mag niet en remmen moet voorzichtig. Ruben vertelt de regels van het moutainbiken en deelt de fietsen uit. “Het zijn kleine fietsen maar ze zijn groot genoeg,” vertelt hij de grote kinderen. Hijzelf fietst er ook regelmatig op. Omdat hij het zo leuk vindt.
”Ik dacht dat we naar het bos gingen,” zegt een van de leerlingen van De Schakel een beetje teleurgesteld. Ze blijven deze keer op het parkeerterrein. Als ze eenmaal bezig zijn met de slalom en fietsen over obstakels, gaan de wangen gloeien en de ogen stralen “Dit is leuk!” roept Stephan, terwijl hij door de bocht giert. Het gaat hard, het is spectaculair en de kinderen genieten.
Na afloop van de Go Biking! Tour kunnen enthousiastelingen zich inschrijven voor twee gratis vervolglessen buiten schooltijd. Deze trainingen worden gegeven op maandagmiddag 7 mei op de parkeerplaats Strandweg in Nes en op 21 mei weer op de parkeerplaats in Hollum. Voor kinderen die het fietsen niet kunnen laten is er nog de dikke bandenrace op zondag 10 juni. Deze race voor het goede doel wordt georganiseerd door de Wheels for Health Foundation.
Wad in Beweging is behalve druk met fietsen op het eiland actief met streetdance in samenwerking met Sociaal Cultureel Werk.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *