Fryslân zet in op innovatie en inclusiviteit in de sport

LEEUWARDEN – Fryslân is een provincie met hart voor sport en daar zijn we trots op. Ons Friese landschap nodigt uit tot bewegen. Vele verenigingen en vrijwilligers maken sporten en trainen mogelijk. Om te zorgen dat sporten zich blijft ontwikkelen en sporten voor iedereen bereikbaar te maken zet Fryslân met het nieuwe sportbeleid extra in op innovatie en inclusiviteit. Voor beide thema’s wordt een sportfonds opgezet.

Gedeputeerde Sander de Rouwe: “De corona-pandemie heeft ons laten zien hoe belangrijk gezondheid is. Meer dan ooit zien we mensen hardlopen, fietsen en wandelen. Wij willen dat sport voor iedereen bereikbaar is en dat talent zich kan ontwikkelen. Sport draagt bij aan onze gezondheid en ons geluk: altijd prijs dus.”


Trots en verbondenheid

De verbondenheid met elkaar, erbij willen zijn, het sociale element. Het is allemaal van grote waarde. Of het nu gaat om de Elfstedentocht, de PC in Franeker of de finaledag van het skûtsjesilen, op zo’n dag voelt Fryslân voor Friezen als het centrum van de wereld waarvan je onderdeel bent. Emotie, trots en verbondenheid komen samen en dat geeft een groot gevoel van saamhorigheid. Of je nu op een podium staat, deelneemt of aanmoedigt. Dat maakt dat het voor iedereen in Fryslân op sportgebied ‘Altyd Priis’ is.

Het nieuwe sportbeleid van de provincie Fryslân heet dan ook ‘Altyd Priis’ en heeft als hoofddoel: Een vitale gemeenschap, waarin iedereen in Fryslân iedere dag met plezier kan sporten en bewegen. Fryslân als brede en bijzondere sportprovincie, als sportregio van Europa. Samen met allerlei betrokken partijen wil provincie Fryslân graag haar inwoners nog enthousiaster maken voor sport, bereiken dat iedereen kan meedoen met sport en enkele sporten wereldwijd als (top)sport op de kaart zetten.

Regelmatig bewegen en sporten draagt bij aan een gezond en gelukkig leven voor jong en oud. Samen met gezond eten en drinken, is het belangrijk voor onze kwaliteit van leven. Hiermee is sport een belangrijke bouwsteen voor Fryslân als Bloei Zone.

Op 26 mei bespreken Provinciale Staten de nieuwe beleidsnota Sport ‘Altyd Priis’.

Bron Provincie Frysân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *