Fryslân opent ambassade in Den Haag

LEEUWARDEN – In de week van Prinsjesdag opent de provincie Fryslân in september een ambassade in Den Haag. Dit is onderdeel van het Prinsjesfestival, een nieuw Haags initiatief in de aanloop naar Prinsjesdag. In de ambassade laat Fryslân op vrolijke wijze zien wat de provincie te bieden heeft aan bedrijvigheid en vernieuwing. Dit doet de provincie samen met het bedrijfsleven en hogescholen.

Het ambassadegebouw aan de Sophialaan 4 in Den Haag staat midden in de ambassadewijk. Dankzij het Prinsjesfestival kwam het gebouw beschikbaar.

Het Prinsjesfestival is bedoeld om het feest van de democratie te vieren. Dit gebeurt door cabaret, debat en een diner. Jaarlijks nodigt de organisatie een provincie als deelnemer uit. Fryslân is aanwezig bij de eerste editie. De provincie is aanwezig met onder anderen prinsjesdichter Tsead Bruinja en prinsjeskok Marc van Gulick.

Het festival start op zondag 15 september. Dan is ook de opening van de Friese ambassade.

Het festival is gisteren in Nieuwspoort in Den Haag gepresenteerd door oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet en de Friese Commissaris van de Koning John Jorritsma. Zij zijn voorzitter en lid van het Comité van aanbeveling van het Prinsjesfestival. Jorritsma overhandigde Verbeet het eerste diplomatieke kenteken van de provincie Fryslân.

Of het eiland Ameland, waar de Koning Erf- en Vrijheer van is, een rol speelt bij het eerste Prinsjesfestival is nog niet duidelijk.

>>> lees hier meer over het Prinsjesfestival

>>> lees hier over de Erf- en Vrij(vrouwe)heer van Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18271

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *