Friesland gul, Urk vrijgevigst

Koopplein AmelandAMSTERDAM – Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) publiceert op haar website (www.cbf.nl) de collectegegevens van goede doelen over de periode 2008 t/m 2011. Het zijn gegevens zoals die door 414 gemeenten zijn gerapporteerd aan het CBF.

Directeur A. Kemps van het CBF constateert dat de collecteopbrengsten van € 49,9 miljoen een lichte daling laten zien maar dat de opbrengst bemoedigend is. Duizenden vrijwillige collectanten dragen zorg voor deze opbrengst.

De provincie Friesland gaf per huishouden de hoogste opbrengst met € 11,10, gevolgd door Overijssel met € 9,65 en Gelderland met € 8,68 per huishouden. Provincies met kleinere gemeenten hebben gemiddeld een hogere opbrengst dan provincies met veel grote steden. Kleine gemeenten tot 2.500 huishoudens brachten gemiddeld € 13,86 op en gemeenten van 100.000 huishoudens of meer gaven gemiddeld € 1,85. In grote gemeenten wordt minder gecollecteerd en minder gegeven.

Schiermonnikoog is van de Waddeneilanden de gemeente waar de bewoners het meeste in de collectebus stoppen en staat op 5 van de 50 gulste gemeenten van Nederland. Zowel Terschelling (22) als Vlieland (33) staat in de top 50. Amelanders en Tesselaars zijn iets zuiniger: de gemeenten ontbreken in de top 50.

>>> lees hier Collecte – Friesland royaalste provincie

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *