Eilanden unaniem over ouderenzorg

BALLUM – De Eilander Raad, de raad van de Waddeneilanden, nam vandaag een motie aan die goede ouderenzorg op de eilanden moet waarborgen. De Eilander Raad vergaderde vandaag op Ameland. Het CDA van Ameland stond aan de basis van de motie die unaniem door de facties van Ameland en door de gehele Eilander Raad werd ondersteund.

De ouderenzorg moet fatsoenlijk geregeld worden, meent het CDA van Ameland: “Door diverse partijen in onze raad zijn de laatste tijd vragen gesteld over de situatie betreffende de ouderenzorg en met name over de status van De Stelp.

Hierop zijn tot nu toe geen bevredigende antwoorden gekomen van Pasana. De Gemeente heeft geen grip en zeggenschap op de wijze van ouderenzorg heeft.

De fractie van het CDA legt zich hier niet bij neer en zoekt mogelijkheden om verbeteringen in de situatie te brengen. De gedachte is om een status aparte voor de eilanden te bewerkstelligen in Den Haag. Verder signaleren wij dat de essentie van de ouderenzorg ondergeschikt is geworden aan wet- en regelgeving en grootdenkende managementorganisaties. In kleine gemeenschappen als de Waddeneilanden blijkt dit niet goed te werken.

De fractie van het CDA heeft zich laten voorlichten door een specialist, die zich landelijk heeft bewezen op het gebied van reorganisaties gebaseerd op versimpelen en back-to-basic in de zorg. "Samen met hem hebben wij een strategie uitgewerkt om de goede paden te bewandelen om tot een goed resultaat te komen. Wij hebben dit besproken met de fractieleiders van onze collega partijen en hebben in gezamenlijkheid besloten om op de Eilander Raadsvergadering van vandaag via een motie dit plan in gang te zetten." De fractie van het CDA is content met de saamhorigheid in de Amelander Raad.

Ouderen moeten niet hoeven verhuizen naar het vaste land en ouderenzorg moet niet ten onder gaan aan regeltjes. Voor de Waddeneilanden is maatwerk nodig. De gehele Eilander Raad stemde in met een onderzoek. In april 2013 wordt het resultaat van dat onderzoek besproken en de vervolgstappen bepaald.

>>> lees hier over Ameland en de Eilanden

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *