Twee mannen overboord in Noordzee

TERSCHELLING – Op de Noordzee, zo’n 100 kilometer noord van Terschelling, zijn twee personen overboord geslagen. Dat schrijft Skylgenet.nl op haar website.

Het gaat om twee bemanningsleden van de Timberland.

Het schip stuurde een mayday. De twee bemanningsleden dragen waarschijnlijk alleen een reddingsvest.

De Terschellinger reddingboot Arie Visser is door de Kustwacht gealarmeerd, net als de reddingboot van Schiermonnikoog, de Koning Willem I. Ook zijn een Nederlandse en een Duitse SAR-helikopter opgestegen om te beginnen aan de zoektocht.

Eerder vandaag raakte ook een zeiljacht op de Noordzee in de problemen, twee personen werden met een helikopter van boord gehaald. De Hurricane van Rederij Noordgat probeerde wel ter plaatse te gaan, maar moest terugkeren door de 11 meter hoge golven.

Nabericht 17:54 uur

De reddingboot Koning Willem I moet noodgedwongen terugkeren naar Schiermonnikoog, wegens technische problemen. De Kustwacht heeft de Arie Visser ook verzocht terug te keren naar Terschelling, doorvaren zou teveel risico vormen. De helikopters zijn nog wel onderweg naar de mayday-locatie.

NB: 20.00 uur

De NOS meldt ondertussen dat één van de twee personen gevonden is. De helikopters wilden net vertrekken om bij te tanken, toen er een lichtje werd gezien meldt een woordvoerder tegenover de NOS. Het is niet duidelijk of de persoon nog in leven is. De tweede persoon is nog niet gevonden.

NB: 20.30 

De opgepikte man bleek te zijn overleden.

De tweede overboord geslagen man is gezien, maar kon niet worden opgepikt.

Bron: Skylgenet.nl

>>> lees hier over Noordzee en hoge golven

>>> lees hier over Onderkoeling in de Noordzee

Hieronder een beeld van het golvengeweld in de Noordzee.

Faber Beheer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *