Friesland en Geel Wit tevreden met puntendeling

LEEUWARDEN – Friesland en Geel Wit zijn de tweede competitiehelft begonnen met een puntendeling en daarmee mogen beide clubs tevreden zijn. Het werd in Leeuwarden 1-1 voor een handjevol toeschouwers.

Op een slecht veld begon Geel Wit slap aan de partij. De kansen waren op een hand te tellen, de beste waren nog wel voor de bezoekers. Een schot van Bente Bonthuis werd door de keeper gekeerd en de doelman Patrick Dijkstra stond op de juiste plek bij een doelrijpe kans voor Christian Molenaar. Aan de andere kant moest ook Reinier Smit een keer reddend optreden. Maar na ruim een half uur spelen was de Amelander goalie kansloos. Een vrije trap van Geel Wit werd onderschept en in de tegenaanval schoot Melvin Hempenius namens Friesland raak: 1-0.

Ook daarna waren de beste mogelijkheden voor Geel Wit, maar Bente Bonthuis schoot naast en Micha Metz zag zijn inzet net buiten de palen getikt door de keeper. Tussendoor hield Reinier Smit zijn ploeg in de race door een dikke kans van Joris Wubbeling onschadelijk te maken.

De tweede helft was zes minuten oud toen Geel Wit ietwat gelukkig op gelijke hoogte kwam. Een inzet van Micha Metz werd veranderd van richting waarna de bal tergend langzaam over de doellijn rolde: 1-1.

Veel meer valt er over de tweede helft niet te melden. Echte kansen deden zich niet meer voor, of het moet de goede mogelijkheid voor Christian Molenaar zijn. In de slotfase deed Friesland nog de meeste pogingen om de winnende goal te maken, maar verder dan een kopbal van Thom van der Meer over het doel in de slotminuut kwamen de gastheren niet, zodat werd afgesloten op 1-1.

Opstelling: Reinier Smit; Johan Kolk, Pieter Kiewiet, Theo Molenaar, Maikel Moll (Adrian van Seventer, 60); Sander Graafsma, Jan Ytsma, Christian Molenaar; Bente Bonthuis, Micha Metz, Cor de Boer (Tim Barf, 71).

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *