Friese Staten vinden er zeker wat van

LEEUWARDEN – Zes partijen in de Friese Provinciale Staten staan op tegen het boren onder de Waddenzee vanaf locatie Ternaard. De fracties van de Partij van de Arbeid, FNP, GroenLinks, SP, D66 en de Partij voor de Dieren zijn verontwaardigd dat de NAM toch een vergunning heeft gekregen om vanaf Ternaard onder de Waddenzee tussen het Friese vasteland en Ameland gas te gaan winnen. De Waddenvereniging is meer dan verontwaardigd; de vereniging tot behoud van de Waddenzee is woedend.

De zes fracties, de Waddenvereniging, Friese Milieu Federatie en diverse burgerbewegingen komen op zaterdag 11 september samen in Ternaard om hun verontwaardiging kenbaar te maken. Doel is intrekking van de vergunning.

De Waddenvereniging stelde ondertussen een petitie samen die inmiddels bijna 19.000 keer ondertekend.

Demissionair minister Stef Blok (VVD) maakte eind augustus duidelijk dat de NAM bij Ternaard mag gaan boren, al moet het plan nog definitief worden goedgekeurd. De NAM wil van 2023 tot en met 2037 gas onder de Waddenzee vandaan halen. De Tweede Kamer debatteert op 15 september over gas- en zoutwinning in de Waddenzee. Tegen het voorlopige bestemmingsbesluit kunnen tot en met 7 oktober 2021 bezwaren worden ingediend.

lees hier Boren bij Ternaard en onder Ameland

Dossier Aardgaswinning op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *