Friesch Dagblad naar NDC

GRONINGEN – NDC mediagroep, de uitgever van de Leeuwarder Courant, Dagblad van het Noorden en Nieuwe Dockumer Courant neemt met onmiddelijke ingang het Friesch Dagblad over. Dat meldt RTV Noord vanavond. De uitgever betaalt een symbolisch bedrag van één euro.

Het Friesch Dagblad had het zwaar en organiseerde als uiterste redmiddel een inzamelingsactie. Er was in korte tijd 500.000 euro nodig. Vorige week stond de teller op 350.000 euro, nog niet genoeg. De actie wordt voortgezet. De krant behoudt zijn zelfstandigheid met een eigen hoofdredacteur. De titel blijft eigendom van de Vereniging Friesch Dagblad.

Het Friesch Dagblad heeft bijna vijftienduizend abonnees en wordt gedrukt op de NDC mediagroep persen. Bij een faillissement van het Friesch Dagblad zou de NDC mediagroep een belangrijke drukopdracht verliezen.

Vorige week zegde de NDC mediagroep aan 250 van de 750 medewerkers de wacht aan. Ook die uitgeverij zit in zwaar weer.

>>> lees hier over het Friesch Dagblad

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *