Fries Weekjournaal

LEEUWARDEN – Vanaf 22 januari is iedere vrijdagmiddag het weekjournaal van de provincie Fryslân te zien via de social media. In Fries en Nederlands geeft de provincie op vlotte wijze een terugblik op de gebeurtenissen van de afgelopen week en werpt ze een vooruitblik op de week die komen gaat.

In het online Provincie Journaal praten de presentatoren de kijker bij over besluiten, thema’s en projecten van de provincie, met daarin behalve bestuurders vooral een belangrijke rol voor de mienskip. Dit, in zo’n anderhalve minuut en rond de klok van vier uur in de middag.

Vaste rubriek

Een terugkerend item is Hoe stiet it der foar mei… Hierin wordt de actuele stand van zaken van een belangrijk project als bijvoorbeeld Kulturele Haadstêd 2018 of een van de natuur- of infraprojecten kort belicht.

Nieuw idee

Door middel van het journaal wordt de mienskip nog beter betrokken en geïnformeerd door de organisatie. Het idee is nieuw: Fryslân spreekt als eerste provinciale organisatie haar doelgroep op deze manier aan. De afdeling Communicatie heeft wel al sinds 2012 een filmploeg. Het is dan ook een eigen productie, en eigen materiaal dat in het journaal aan bod komt.

Teaser

Van het weekjournaal is nu de teaser hieronder te bekijken.

De journaals worden vrijdags gepubliceerd op de website van de provincie en verspreid via Facebook en Twitter.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18269

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *