Foto’s Anja Brouwer in Clemenskerk

NES – Anja Brouwer is wild van Afrika. Ze heeft er foto's geschoten en de tentoonstelling die daaruit is ontstaan heet 'Wild! van Afrika'. Deze zomer zijn de fraaie foto's van de wilde Afrikaans dieren te zien in de Clemenskerk aan de Kardinaal de Jongweg in Nes. De amateurfotografe exposeert ze in de maanden juli en augustus.

Anja Brouwer is geboren en getogen op Ameland en ze is veelvuldig met haar camera op het eiland te vinden. Daar was en is ze omringd door natuur en zo is haar passie voor natuurfotografie ontstaan. Sinds 2001 kwam Afrika in beeld en ondertussen is ze in Tanzania, Kenia, Namibië, Kameroen, Zimbabwe en kort geleden in Zuid-Afrika geweest. Met de camera om de nek.

'Ik ben wild van Afrika én het wild', aldus de fotografe. Anja Brouwer heeft in 2016 de Frans Lanting Photo Award WNF gewonnen en zeer recentelijk de Groene Camera (categorie zwart-wit).

De foto-expositie is dagelijks in de kerk te bezichtigen van 14.00 tot 17.00 uur. De kerk zelf is ook het bekijken waard.

bekijk hier de foto waarmee Anja Brouwer de Frans Lanting Photo Award won

bekijk hier de zwart-wit foto waarmee de fotografe de Groene Camera won

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *