Forellenvisvijvers in Buren

BUREN – De gebroeders Martin en Peter Metz hebben vrijdag 24 april hun forellenvisvijvers geopend.

Drie vijvers liggen aan de Koeveldsweg, iets ten oosten van Buren, naast de meervalkwekerij van de broers Metz. Twee jaar zijn ze bezig geweest om het zover te krijgen. Nu liggen er drie visvijvers van verschillende grootte. De grootste is ongeveer 50 bij 50 meter maar dan zonder rechte kanten. De vorm van de vijvers is zo natuurlijk mogelijk gemaakt.

In de vijvers worden speciaal voor de sportvissers forellen uitgezet. In betonnen bakken naast de vijvers zwemmen de forellen voordat ze in de vijvers belanden. De vissen worden niet gekweekt in Buren. De forellen komen op gewicht uit Denemarken. Twee soorten zwemmen er in Buren, de regenboogforel en de zalmforel. De regenboogforel is ongeveer 350 tot 450 gram en de zalmforel is tussen de 1,5 en 2 kilo. Daarnaast mogen af en toe karpers een duik nemen. De karpers worden speciaal uitgezet om de vijvers te onderhouden.

“We kunnen tussen de 60 en 80 mensen laten vissen. Je kan ook vijvers afhuren voor gezelschappen,” zegt Martin Metz. Hengels en leefnetten zijn te huur en aas in de vorm van meelwormen, gewone wormen, en powerbait (forellen deeg) is te koop.

Onder grote belangstelling van vele eilanders openden de visvijver op een stralende vrijdag. Vrijdag is nog steeds visdag.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *