Flessenpost uit Vrouwenparochie

HOLLUM – Harmen Wijnberg vond op 5 december een fles met flessenpost. In de fles zat een tekening en een brief van Jurre en Yentl, twee kinderen van basisschool Hanwizer uit Vrouwenparochie. Jurre is een jongen van 7 jaar en Yentl een meisje van 9 jaar oud. Ze gooiden de fles bij Zwarte Haan in zee. De brief verhaalt over de hobby’s van de kinderen. Yentl danst en wordt graag vies. Jurre kijkt TV en zit vaak achter de computer. Ze vertellen ook over hun konijnen. Die van Jurre heet Distel en die van Yentl Binkie en zij heeft ook nog een hond, een paard, 15 vissen en 2 katten.

Stagiaire Juf Janneke had een taalles gemaakt over flessenpost en daarna de daad bij het woord gevoegd. Alle kinderen van de klas mochten een flessenpost versturen via de golven van de Waddenzee. Ameland kan nog meer post verwachten want de rest van de klas heeft nog niks gehoord, melden Yentl en Jurre.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *