Film over Duurzame Eilanden

ZIERIKZEE – Ameland is onderdeel van een film die in de bioscoop vertoond gaat worden. Regisseur en producent Eef de Graaf uit Zierikzee maakt de documentaire film Duurzame Eilanden. Op 24 en 25 april filmt ze Duurzaam Ameland. De film wordt in bioscopen door het hele land vertoond en in het buitenland. Ook zal de film op festivals op de eilanden te zien zijn.

De film in het kort:

In onze huidige samenleving is de transitie naar een duurzame samenleving één van de meest actuele thema’s. De makers gaan voor de documentaire ‘Duurzame eilanden’ op zoek naar hoe duurzaamheid juist op en rondom de Nederlandse eilanden vorm krijgt. Ze volgen de ontwikkelingen op de Nederlandse eilanden vanaf 2017.

Veel eilanden in Nederland profileren zich als proeftuin en etalage voor duurzame projecten met name het gebied in de Zuidwestelijke Delta en de Wadden. Het vele water op en rondom de eilanden speelt in deze de transitie naar een duurzame samenleving een belangrijke rol. Met de film gaan ze een aantal duurzame-projecten volgen. Leeft duurzame ontwikkeling ook bij de eilandbewoners en de bewoners rond de wateren van de eilanden en hoe dan? Wat doen ondernemers, hoe wordt er samen gewerkt, welke duurzame projecten zijn belangrijk voor de transitie naar een duurzame samenleving, hoe verloopt de energietransitie en hoe zit dat met het gebruik van het zoete en zoute water rond de eilanden.

We filmen op Ameland bij het Natuurcentrum met kunstenaars die aan kunst met het afval werken met kinderen en bij nieuwe proeftuin-projecten voor de toekomst op Ameland en op zee.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *