Fietsdag Rondje West Ameland

NES – Op vrijdag 3 juni kan men veel natuur, plezier en een beetje inspanning verwachten op de jaarlijkse fietsdag van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat op Ameland. Staatsbosbeheer heeft weer een mooie route van ongeveer 17 kilometer uitgestippeld over de westkant van Ameland.

De tocht start in het centrum van Ballum, dan richting Waddenzee langs één van de mooie plekjes van Ameland, de Feugelpôlle. Vervolgens richting Hollum en dan via de duinen terug naar Ballum. Langs de route staan vrijwilligers van verschillende natuurorganisaties om de fietsers een zeer gevarieerde dag te geven. Het is niet alleen maar fietsen, maar ook een tocht waarbij de verwondering en de natuurbeleving centraal staan.

Rustig even afstappen en zelf speuren in de omgeving naar vogels, planten en insecten. Of luisteren naar de uitleg van de vrijwilligers, kijken door verrekijkers op zoek naar roerdompen, grote sterns of misschien wel blauwborsten. Om de dag compleet te maken staan de deuren van het museum ‘Tjeerd Nobel’ open voor alle deelnemers aan de fietsdag.

De Feugelpôlle is een uniek stukje Ameland. Op dit moment is het daar een drukte van jewelste. Niet met mensen maar met broedende zeevogels, grote sterns, kokmeeuwen, visdiefjes en nog veel meer vogelsoorten. Krijsend maken ze aan elkaar bekend waar ze hun nesten uitbroeden. Een schouwspel die tijdens de fietstocht niet gemist mag worden.

Deelname aan de fietstocht is voor jong en oud gratis. De start vindt plaats tussen 10:00 en 12:00 uur, centrum van Ballum.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *