Karakter klaar voor H-T

HOLLUM – “Het zit er weer op. Na een lange, warme race op de Friese meren en sloten in de buurt van Lemmer kan roeiteam ‘Geen zee te Hoog!’ van Ameland zich nu gaan klaarmaken voor de gigantenstrijd tussen Harlingen-Terschelling op 3 juni,” zegt Suzanne Rozema van de roeivereniging.  “Na veel blessureleed de afgelopen weken heeft het team een mooie prestatie weten neer te zetten. Het resultaat van noeste arbeid tijdens trainingen, de inzet van alle aanwezige roeisters en met speciale complimenten voor haar nieuwe roeister Linda Brouwer en gastroeister van Virgo, Sietsche Atsma, die samen het tweede doft deelden. Op het derde bankje roeiden Margriet Faber-Smit en Fransien Jasperse en voorin de boot trokken Mariëlle Buckinx en Corry van Opstal aan de riemen. Op slag bepaalden Henderika de Boer en Suzanne Rozema het roeitempo, aangemoedigd door coach en stuurman Folkert Smit.”

Het startschot voor de dames klonk om 12.39 uur in de Zijlroede ter hoogte van het Havenkantoor. Samen met hun concurrenten en roeivriendinnen ‘Meiden van Staal’ n Kaag 1 hadden de roeisters van Ameland in hun sloep Karakter de laatste start bij de dames. Al op de Grote Brekken hebben de meiden en hun stuur diverse sloepen ingehaald en wanneer ze eenmaal gekeerd zijn bij het eilandje aldaar en de Langesloot in roeien, liggen alleen de BenWyVis van Terschelling en de Kaag 1 nog voor hen. Alle andere damessloepen zijn dan ingehaald. In de Langesloot richting Sloten weten de Amelander roeisters ook de Terschelliger dames in te halen en via het Brandemeer, opnieuw over de Brekken leggen de roeisters de laatste kilometers van de 22 km lange race af.  In een tijd van 2.26.20 finishen de Amelanders op de Zijlroede. Deze tijd en het wattage van 52.13 W per roeister is na handicapberekening goed voor een vierde plek in de Hoofdklasse en een tweede plek in het Kromhoutwhaler Klassement. Overall is ‘Geen zee te Hoog!’ zesde geworden.”

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *