Feugelpôlle met dijk van klei

HOLLUM – De Feugelpôlle kreeg deze week een dijk van klei aan de zuidkant gestort. Diverse machines van het machinepark van loonbedrijf Nagtegaal worden ingezet om de klus te klaren. Ze zijn nu een week bezig en de eerste resultaten zijn te zien: een brede zwarte kleidijk aan de wadkant van de pôlle.

De werkzaamheden vinden plaats in het kader van de Klimaatbuffer Zuidwest Ameland.

In opdracht van Staatsbosbeheer worden randen van klei en kleischelpen aangebracht, deels aan de wadkant van de kwelder. Daarna worden er in september over een lengte van ongeveer een kilometer, rijsdammen aangebracht. De grond wordt aangevoerd vanuit een op Ameland gelegen depot van Wetterskip Fryslân, de schelpen worden in de Ballumerbocht aangevoerd.

De werkzaamheden worden buiten het broedseizoen en vóór het stormseizoen uitgevoerd.

Een stukje van het fietspad onderaan de dijk is tijdens de werkzaamheden minder begaanbaar. Soms moeten de fietsers even uitwijken. De hinder is minimaal. 

>>> lees hier over de Feugelpôlle als natuurlijke klimaatbuffer

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *