FC Groningen en Ameland blijven vrienden

BUREN – FC Groningen en Ameland blijven vrienden ook al was deze week de laatste clinic waarbij FC Groningen spelers sporten met kinderen van Ameland. De clinics stoppen, omdat het sponsorcontract tussen Ameland en FC Groningen niet is verlengd. Drie jaar lang sponsorde het eiland de Groningse voetbalclub en elk jaar kwam de volle spelersbus enkele keren naar het eiland om een balletje met de schoolkinderen te trappen. De clinics waren vooral bedoeld om de kinderen aan te zetten tot een gezonde levensstijl.

Stichting Ameland Promotie (SAP) had graag nog meer gedaan via FC Groningen, maar daar is geen geld meer voor, volgens voorzitter Theo Pijpers. Bovendien stopt de SAP. De promotie wordt weer overgenomen door VVV Ameland. Ook FC Groningen betreurt de beëindiging van de bijzondere sponsorovereenkomst. Directeur Hans Nijland kwam mee met de spelers om de blijvende vriendschap tussen Ameland en de FC te onderstrepen.

Nijland had Martin Koeman ook meegenomen, de 'vader van' en opperscout van de voetbalclub. Koeman keek of hij talent zag op de Geel Wit voetbalvelden waar de clinic plaatsvond. Niet dat hij meteen tien-jarige talentjes meesleurt naar de voetbalschool in Groningen – het lijkt hem niet goed dat zulke jonge kinderen al uit huis zouden moeten – maar hij noteert wel namen in zijn notitieboekje. Het kan heel goed zijn dat hij daar later op terugkomt. Met jongens van 13-14 kan het wel, meent de schout. “Die kunnen naar de voetbalschool en meteen leren.”

 

>>> bekijk hier de reportage van Omrop Fryslân

 

Download hier de Ameland iPhone app 

of bezoek de mobiele website www.ameland-actueel.nl (werkt alleen op een smartphone) en neem het Ameland nieuws mee in je binnenzak.Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *