Karakter op dreef

ROTTERDAM – Zaterdag roeide roeiteam Geen Zee te Hoog! in roeisloep Karakter voor de derde keer op rij de Maasrace in Rotterdam. Het is één van hun favoriete wedstrijden, omdat er veel te zien en beleven is als klein roeisloepje tussen het drukke scheepvaartverkeer op der Maas tijdens de Wereldhavendagen. “Na de massale start onder de Erasmusbrug waren we meteen goed weg, schrijft Suzanne Rozema. “Onze stuur – Folkert Smit – wist wederom zijn kwaliteiten als stuurman te bewijzen door ons zonder kleerscheuren door de massale start te loodsen en ons een plekje vooraan in het deelnemersveld te bezorgen. Het zou een warme race worden, met een fel brandende zon en riemen die in rap tempo door het woelige water van de Maas moesten worden voortbewogen.”

Aan de riemen op boeg trokken Corry van Opstal en Mariëlle Buckinx, doft 3 werd bezet door Fransien Jasperse en Margriet Faber-Smit, op doft 2 zaten Ingrid Kiewiet en Renske Oosterkamp en de slagroeisters waren Suzanne Rozema en Irina Beijaard. “Dat we gewend zijn aan het roeien met de nodige deining bleek een voordeel. We wisten het tempo er goed in te houden en slaagden erin om na bijna 14 km in een tijd van 1:29:06u te finishen in de Oude Havens van de havenstad.” Het wattage van 46,6W leverde een prachtige tweede plek op in de Hoofdklasse op en een derde plaats in het Algemeen Klassement. Geen zee te Hoog! weet zich hiermee volop te meten met de top 10 van beste damesroeiteams van Nederland, waar ze op dit moment een 6e plaats inneemt.

Over vijf weken komen de dames opnieuw in actie: op zaterdag 9 oktober neemt Karakter deel aan haar laatste wedstrijd van het seizoen tijdens de spectaculaire Grachtenrace in Amsterdam.

 

 

Download hier de Ameland iPhone app 

of bezoek de mobiele website www.ameland-actueel.nl (werkt alleen op een smartphone) en neem het Ameland nieuws mee in je binnenzak.

 


 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *