Amelands Kampioenschap Cross Triathlon

NES – Ameland is voor de negende keer het decor voor de Cross Triatlon wedstrijd. De cross-triathlon gaat buiten de gebaande paden en het afwisselende terrein op Ameland is hiervoor bij uitstek geschikt.

Na het zeer succesvol verlopen Nederlands Kampioenschap van 2009 staat dit jaar het Open Amelands Kampioenschap (OAK) op het programma. Het parcours is zwaar en de 1.5 km zwemmen in de Waddenzee, het 35 km biken en de 12 km crossrun

door bos, duinen en over het strand zullen het uiterste van de atleten vergen.

Behalve meervoudig Nederlands en Europees Kampioen Rob Barel, die met recht de nestor van deze sport genoemd mag worden, verschijnt ook de rest van de Nederlands top aan de start. De kersverse Nederlands Kampioenen Bert Flier en Ingrid van Lubek

geven acte de presence en ook Rorik Schouten (nr. 3 op het NK), Erik Wolsing (nr. 7), Marianne Goijert-Hoogerbrugge (nr. 2) en Judy v.d. Berg (nr. 4) komen naar Ameland. De organisatie verwacht dat er ca. 130 elite atleten aan het OAK zullen deelnemen.

Naast de wedstrijd is er ook weer de recreatieve Tri-Ambla wedstrijd, met verschillende afstanden en een team-wedstrijd en de Tri-Ambla Junior voor de kinderen. In totaal nemen 650 sporters aan de verschillende wedstrijden deel.

11september 2010

OAK start om 12:00 uur in de achthaven bij Nes. Gedeputeerde van Fryslân Tineke Schokker lost het startschot.

De Tri-Ambla start tussen 12:30–12.50 in de jachthaven.

Rond 14:30 uur wordt de finish van de winnaar van het OAK verwacht in het Parc Fermee bij de molen te Nes.

Om 16:45 uur volgt de prijsuitreiking OAK en Tri-Ambla in het Parc Fermee.

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *