Fanø vriend van Ameland

BALLUM – Een delegatie van acht bestuurders van Fanø, waaronder burgemeester Erik Nørreby, bezocht afgelopen weekend Ameland. Eerder dit jaar bracht een delegatie van Ameland een bezoek aan het Deense Waddeneiland. De beide eilanden overwegen een vriendschapsband aan te gaan waarbij het tot uitwisseling op allerlei gebied kan komen. Burgemeester Albert de Hoop van Ameland is vooral geïnspireerd door de bestuurlijke zelfstandigheid van de kleine gemeente. Het noordelijkste Waddeneiland heeft bijna net zoveel inwoners als Ameland (Fanø heeft bijna 3200 inwoners en Ameland bijna 3500) en bleef toch na de herindeling van Deense gemeenten en provincies in 2007 een zelfstandige gemeente. De Hoop hoopt tevens binnen het KIMO, de internationale milieu organisatie waarvan hij voorzitter is, op steun van Fanø te kunnen rekenen. Ameland en het Deense eiland zouden prima samen kunnen optrekken, meent De Hoop. “Ameland en Fanø lijken erg op elkaar.” Hij verwacht dat de eilanden komend voorjaar een vriendschapsband aangaan.

Op onderwijsgebied staat er een eerste project op stapel. In januari starten leerlingen van de Burgemeester Walda School in Nes samen met leerlingen van Fanø Efterskole en het Gymnasium van Sylt (Duitsland) een project over de gevolgen van klimaatveranderingen.

Neem hier alvast een voorproefje op een bezoekje aan Fanø

Lees hier over het scholenproject

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *