Fanø vergadert met Ameland

BALLUM – Het gemeentebestuur van het Deense Waddeneiland Fanø vergaderde op Koningsdag in de raadszaal van Ballum. Bijna het gehele Amelander gemeentebestuur had er de Oranjebitter voor uitgesteld en schoof aan de raadstafel aan.

Er stonden drie onderwerpen op de agenda die werden ingeleid door drie sprekers.

Allereerste sprak VVV directeur Cinto Prosperi over de ontwikkeling van het toerisme op Ameland en hoe de evenementen op het eilanden hebben bijgedragen aan de seizoensverlenging.

Het tweede onderwerp was het werelderfgoed Waddenzee en de betekenis daarvan voor Ameland. Werelderfgoed aanjager Sjon de Haan leidde dat onderwerp in.

Ten slotte sprak burgemeester Albert de Hoop over de duurzame projecten op het eiland en over het zonnepark dat op het vliegveld bij Ballum wordt aangelegd.

Voor het gemeentehuis in Ballum wapperden de nationale vlag met wimpel, de Amelandse vlag met balken en maan naast de zeepaardjesvlag Fanø vlag. De gemeente had die vlag gekregen na de ondertekening van het vriendschapsconvenant in september 2014.

Voor vanavond staat de Amelander Avond in De Boeg op het programma. Tijdens de muziekale avond treden ondermeer de shantykoren van Fanø en Ameland gezamenlijk op. Shantykoor Fanø gaat Nederlands zingen en de Amelander zangers gaan proberen hun tong niet te breken over een Deens lied.

De Amelander Avond begint om 20.00 uur en iedereen is uitgenodigd.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *