Facebookzoektocht leidt naar Ameland

BALLUM – Facebook houdt vele mensen bezig en soms gebeurt er iets waar je zelf geen macht over hebt. Zoals de zoektocht van twee Zweedse zussen naar hun broer, die in Nederland zou zijn geadopteerd.

De twee uit Indonesië geadopteerde tweelingzusjes startten vorige week vanuit Zweden een zoektocht naar hun biologische broer. En die zoektocht leidde naar Ameland, laat RTL Nieuws weten.

De zoektocht eindigde voorlopig bij Heru Metz, die op Ameland opgroeide maar er niet werd geboren. De zussen zoeken een broer met de naam Heru. Zover klopt het met de boerenhulp uit Ballum. Hij zou 37 jaar oud zijn, maar dat klopt niet. Heru is iets jonger, namelijk 32. Hij wil wel meewerken aan verder onderzoek om zeker te weten of hij wel of geen broer is van deze tweelingzussen.

Behalve de leeftijd klopt ook de geboorteplaats niet exact: Tegal, waar Heru denkt geboren te zijn, en Semarang, waar de zussen naar zoeken, zijn wel buursteden. De steden liggen honderd kilometer bij elkaar vandaan, maar op de schaal van Indonesië is dat op steenworp afstand.

RTL Nieuws schrijft vervolgens: 'De 32-jarige eilander in hart en nieren was tot nu toe nooit met zijn biologische familie bezig, vertelt hij. Het adoptiegezin waar hij opgroeide was altijd zijn familie zonder enig voorbehoud. “Ik weet niet zo veel van mijn afkomst. Maar nu het zo dichtbij komt, begint het toch wel te kriebelen.” ‘

NB: Uit de adoptiepapieren blijkt dat Heru en de twee zussen verschillende biologische moeders hebben. Voor Heru begint nu de zoektocht naar zijn afkomst. "Het balletje is gaan rollen, of ik nou wil of niet," zegt hij vandaag in de Leeuwarder Courant.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *