Ameland aan Tafel: handen jeuken en watertanden

HOLLUM – Er is een nieuw boek verschenen op Ameland en over Ameland. Het is een interactief boek dat via QR-codes mooie en interessante extra pagina’s opent. Het is vooral een lekker boek, dat vanaf woensdag 12 augustus te koop is.

Ameland aan Tafel is een boek over de culinaire cultuur van Ameland met een route langs restaurants op het eiland waar je van Amelander lekkernijen van tegenwoordig kunt genieten.

Ria Evers-Dokter, de schrijfster van het werk, is geboren op Ameland. Ze is van kinds af geïnteresseerd in alles wat met keuken en koken te maken heeft. Het is haar zogezegd met de paplepel ingegoten. Haar moeder, oma, opa en tante komen diverse malen in het boek voor. Ze haalt culinaire herinneringen op en deelt recepten die ze van haar oma leerde.

Verder verzamelde Ria recepten, eigenaardigheden, gezegdes, gebruiken, Amelander producten en schreef ze verhalen waar eten een hoofdrol in speelt. In het boek staat het recept voor boffe’t op Hollumer wijze en bolster zoals dat in Nes gemaakt wordt. In het boek worden kaantjes op tafel gezet, staat de mosselpan te geuren, vieren we een feest met spoetnik, kun je oma’s pannenlappen nahaken en staat een verhaal over de lekkerste soep van de wereld. Het doet handen jeuken en watertanden.

Ameland aan Tafel is voor € 17,50 op Ameland bij de boekhandels te koop en bij de deelnemende restaurants, die zijn verenigd in de iPhone App Ameland Actueel, in een heuse Ameland aan Tafel Route. Voor alle types smartphones is diezelfde route te vinden via de mobiele website www.ameland-actueel.nl.

Het boek is ook te bestellen via de webwinkel van Ameland Pers uitgeverij, of af te halen op O.P. Lapstraat 7 in Hollum op Ameland.

Schuif aan bij Ameland aan Tafel, geniet en eet smakelijk.

Vanaf 17.00 uur is Ria Evers-Dokter in De Zwaan om uw boek te signeren.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *