Faber Wijnberg gaat voor kwaliteit

HOLLUM – Eind vorig jaar nam Faber Wijnberg Installatietechniek BV als eerste installatiebedrijf op het eiland het KOMO INSTAL certificaat in ontvangst. Het bedrijf is daar met recht trots op en gaat gecertificeerd voor kwaliteit.

Komo is een al meer dan vijftig jaar bestaand keurmerk dat wordt beheerd door de Stichting Bouwkwaliteit. Een KOMO-gecertificeerd product of proces geeft de zekerheid dat het product of de dienst voldoet aan het Bouwbesluit en de hedendaagse kwaliteitseisen van de markt. Voor het installatiebedrijf certificeert KOMO INSTAL. Voor deze branche is dat van groot belang, want met gas, water en elektra mogen we geen risico’s nemen. Een erkende KOMO-installateur weet wat hij doet, werkt veilig, gebruikt gekwalificeerde producten, biedt de juiste garanties en zorgt voor besparing op onderhoud en gebruik.

Het ministerie van VROM stelt de bouwregels in ons land op, evenals de wijze waarop ze worden gehandhaafd. Het ministerie erkent KOMO-kwaliteitsverklaringen als voldoende bewijs dat aan de eisen van de bouwregelgeving wordt voldaan. Met andere woorden: de Nederlandse overheid erkent het KOMO-keurmerk voor de volle 100%.

Een certificaat krijg je niet zomaar. Daar gaat een traject van jaren aan vooraf. Werkprocessen moeten worden aangepast om nog veiliger en zuiniger te gaan werken. Het bedrijf wordt gekeurd. Het werk wordt binnenstebuiten, ondersteboven en achterstevoren gecontroleerd. Medewerkers worden bijgeschoold en pas dan wordt goed werken beloond met een waarborgcertificaat. Faber Wijnberg ontving dat al in 2001. KIWA, de organisatie voor certificering en keuringen, oordeelde dat het door Faber Wijnberg Installatietechniek B.V. gehanteerde kwaliteitssysteem en de toepassing daarvan voldoen aan de waarborgcriteria. In 2004 kwam daar het VGM-beheerssysteemcertificaat VCA en het KOMO INSTAL certificaat bovenop. Het certificaat van Faber Wijnberg is geldig tot november 2007. Om het keurmerk te behouden zal de keuringsorganisatie over twee jaar een audit uitvoeren. Faber Wijnberg zorgt in de tussenliggende tijd voor verankering van de kwaliteit.

Eieren langs de weg

‘Eieren te koop’ staat op het bordje aan de kant van de weg. Op diverse plaatsen in het dorp ontwaren we de bordjes aan hekjes en in tuinen. Verkoop aan de deur, winkel aan huis. Als in de tijd van Trijntje van het Hoekje. Trijntje Medicijntje met de gang van haar huis als winkeltje. In de Johan Bakkerstraat staat een bovendeurtje open. In de gang zijn behalve eieren ook diverse schapenkazen te koop. Het huiswinkeltje is een verkooppunt van kazen van de schapenmelkerij de Sûd Himmerik Hoeve. De vlag met het embleem van het Amelands product wappert boven de deur.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *