Extreme hitte in Spanje en Frankrijk, komende week ook in ons land

WAGENINGEN – Leg het zwempak maar klaar, want het wordt warm op Ameland.

Hete lucht uit Afrika stroomt de komende dagen via Spanje en Frankrijk naar onze omgeving. In het Spaanse binnenland komt het kwik dagelijks ruim boven de 40 graden en is een einde aan de extreme hitte nog niet in zicht. Ook in Frankrijk worden vanaf dinsdag temperaturen van 40 graden of hoger verwacht en is een hittewaarschuwing van kracht. 

MeteoGroup verwacht vanaf woensdag in Nederland een periode van minstens vier dagen met tropische temperaturen boven de 30 graden waarbij het op zaterdag, tijdens de start van de Tour de France in Utrecht, snikheet is met 35 graden. 

Zeer waarschijnlijk wordt deze week het Nationaal Hitteplan van kracht. Dit plan waarbij extra maatregelen worden genomen om gezondheidsredenen bij kwetsbare groepen te beperken, gaat van start indien een periode van vier of meer dagen met maximumtemperaturen boven de 27 graden worden verwacht.

Bron: MeteoGroup

 lees hier wat te doen en wat te laten bij een hittegolf

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *