Extra zand voor strand

Geplaatst op: 27 mei 2019 - Categorie: Alles & Algemeen

HOLLUM - Het badstrand van Hollum kreeg vorige week extra zand. De suppletie van paal 1.2 tot 4.2, die in maart begon, was ter hoogte van het badstrand klaar, toen er nogmaals aanvullend gesuppleerd moest worden.

Uit metingen bleek dat er tussen paal 1.200 en 1.400 onvoldoende zand was aangebracht. Dat is precies het stukje van het badstrand. In overleg met de eigenaar van Beachclub The Sunset werd na de grote suppletie een geschikt moment gekozen om dit ter herstellen. Die aanvullende suppletiewerkzaamheden zijn inmiddels beëindigd, laat Rijkswaterstaat weten. De suppletie richting paal 4.200 verloopt voorspoedig, mede dankzij het rustige weer. Volgens de huidige planning zal de gehele suppletie begin juli kunnen worden afgerond waarna het materieel zal worden afgevoerd. Baggerschepen spuiten meer dan 2,4 miljoen kubieke meter zand op het strand. De suppletie is nodig om de kustlijn op zijn plaats te houden. Rijkswaterstaat waakt over de Basiskustlijn. Ter hoogte van paal 3 op Ameland lukt dat RWS niet; daar is de Basiskustlijn overschreden door enkele duindoorbraken.

In juni verhuist de suppletie oostwaarts en wordt het stuk tussen paal 13 en paal 23 aangepakt. Hier betreft het een vooroeveersuppletie van 4.000.000 kubieke meter.

lees hier over de betekenis van de Strandpalen

lees hier over Basiskustlijn en zandsuppleties

Naar nieuwsoverzicht
Ads door PA
Gesponsorde links:
Hier adverteren?