Extra stoelen havengebouw in aantocht

HOLWERD – “De extra zitplaatsen zijn in de maak en worden binnenkort geplaatst.” Dat zegt directeur Wagenborg Passagiersdiensten Ger van Langen. Hij reageert op de peiling die op Ameland Forum staat: “Blij met vertrekhal Holwerd?”. De poll bracht een kleine tsunami aan reacties op gang op twitter en facebook. Sommige reacties zijn mopperig en andere juist zeer tevreden.

Veel van de mensen die hebben gestemd menen dat er te weinig zitplaatsen zijn aangebracht in de vertrekhal. Daar wordt dus wat aan gedaan, getuige de reactie van Van Langen. “De winkels hebben delicatessen vanaf € 4,95 en kleding van onder een tientje,” nuanceert hij de stelling dat de winkeltjes te duur zouden zijn. Daarbij is de balie en de toegankelijkheid voor mensen die van Ameland áf komen is sterk verbeterd, meent de directeur.

De verbouwing was noodzakelijk vanwege het nieuwe toegangscontrolesysteem.

“Geef ze even de tijd,” was een reactie van een verstandige Facebooker.

Wat aan keukentafels en in wandelgangen aan meningen over de vertrekhal werd gespuid, werd door de peiling boven water gehaald. Met de nieuwe feiten is er met wat geduld en na de opstartfase te genieten van de voorziening.

De poll bracht familie Kramer op een idee voor een nieuwe vraag:

“Laten we gaan peilen wie het hoornsignaal wil horen als de boten van WPD vertrekken van Nes of Holwerd.” Dat gaan we doen.

>>> zie hier de uitkomst van de ene poll en de nieuwe peiling

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *