Extra boten voor goederen

HOLLUM – "Wij zetten extra boten in om iedereen te voorzien van hun bestelde zaken: van wc-papier tot prikkeldraad." Dat is het antwoord van directeur Ger van Langen op de, nogmaals gestelde, vraag of er extra boten zijn ingezet. Mensen die zich druk maken over de auto's die van de veerboot rollen, wat ze zien op de webcam die gericht staat op de pier, tellen diverse auto's met fietsen achterop, een caravan en ontwaren naast Nederlandse nummerplaten ook Duitse.

Met die extra boten voor vrachtverkeer komen ook personenauto's mee. Van Langen: "Ik vraag niet aan de mensen wie ze zijn en wat ze komen doen. Wij zijn een schakel in de openbare weg."

De politie van gemeente Noardeast-Fryslân sloot vanmiddag de veerdam bij Holwerd af, wegens de grote drukte. Ze hadden daar gisteren al voor gewaarschuwd. Het mooie weer bracht mensen zover dat ze tegen alle adviezen en oproepen in toch in de auto stapten en naar de veerdam reden. Het advies is om thuis te blijven en in je eigen buurt een luchtje te scheppen. Reisbewegingen worden ontraden.

Dossier Corona

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *