Expositie over het geheime leven van Hidde Dirks Kat

HOLLUM – 'Kat uit de kast'. Dit is de titel van een expositie die dit jaar te zien is in Museum Sorgdrager in Hollum. De tentoonstelling is vandaag officieel geopend en te zien tot en met september 2017.

De naam Kat refereert aan de Amelander walvisvaarder Hidde Dirk Kat, wiens dagboek van een zeereis naar Groenland volgend jaar 200 jaar geleden is gepubliceerd. Het inspireerde de Leeuwarder kunstenaar en boekbinder Jan de Waard tot het maken van objecten, waaromheen hij met teksten en foto's over het 'geheime leven' van Kat vertelt.

De expositie is onderdeel van een doorlopend kunstproject onder de naam HDK2018. Van mede-initiatiefnemer en beeldend kunstenaar Egbarta Veenhuizen zijn in een andere ruimte in het museum enkele manshoge tekeningen te zien. Een daarvan is haar interpretatie van de jonge Hidde Dirks Kat. Voor het hele project is de website hdk2018.nl in het leven geroepen.

lees hier welke tentoonstellingen er nog meer zijn

⇒ lees hier meer over Hidde Kat

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *