Aanhoudend koel, Koningsdag best oké 

WAGENINGEN – Het is en blijft voorlopig koel lenteweer, al hebben de vele kinderen die vandaag op de laatste dag van de meivakantie Koningspelen heel aardig weer. Het blijft op een lokale bui na droog en met 14 graden is het ook net even iets zachter dan de afgelopen dagen. Vanaf morgen komt de temperatuur in de middag weer uit op een graad of 10 á 11. Daarbij breekt de zon af en toe door en valt er niet meer dan een lokale bui. Wel waait er een wat gure wind, vooral aan zee.

Na een relatief rustige maandag, wordt het dinsdag en woensdag onstuimger. Er trekken talrijke regen- en hagelbuien over het land en het wordt maximaal een graad of 10. Tijdens de nachtelijke uren koelt het landinwaarts af tot net iets boven nul. Later in de week lijkt het wat kalmer te worden en zo ziet Koningsdag er helemaal niet slecht uit. Er valt slechts een enkele bui, de zon breekt geregeld door en met minder wind voelt de maximumtemperatuur van 12 graden ook wat aangenamer aan. 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *