Eten zoals Hidde Kat at

HOLLUM – Eten zoals Hidde Kat at? Dat kan in De Griffel in Hollum tijdens het weekend van Expeditie Ameland, zaterdag 26 en zondag 27 mei 2018.

Dit jaar is Ameland het Eiland van Hidde Dirks Kat en de commandeur staat in het middelpunt van verschillende evenementen. Voor het weekend van Expeditie Ameland heeft restaurant De Griffel in Hollum een speciaal Hidde Dirks Kat-menu samengesteld, met zeehonden soep (met een knipoog) en walvisvlees (met een vette knipoog) op de kaart. Frank van De Griffel kan u er alles overtellen. Waarom de mannen aan boord van de walvisvaarder bier bij het ontbijt dronken en geen water. Hoe walvisvlees smaakt en waarom er geen ijsberenvlees wordt geserveerd. Waar Hidde en zijn mannen vitamine C uit haalden en waarom er scheepsbeschuit werd gegeten.

Uit de originele verhalen van de schipbreuk van Kat en de overwintering bij de Inuit, is een Arctisch Kookboekje samengesteld dat u wordt aangeboden bij bestelling van het Hidde Dirks Kat-menu. De verhalen krijgt u er gratis bij.

Bel voor een reservering De Griffel: 0519-554135

Wilt u helemaal onderdompelen in Eiland van Hidde Dirks Kat, ga dan op Expeditie Ameland. U kunt alle vier de expedities doen (zaterdagmorgen, zaterdagmiddag, zondagmorgen en zondagmiddag) met een Hidde Dirks Kat-diner bij de Griffel en een Jantje Jans driegangen keuzemenu bij Restaurant StrAnders of Strand Ballum. Het speciale Expeditie Ameland-menu in het teken van Hidde Dirks Kat en Jantje Jans, zijn vrouw, kost € 34,50. Inclusief het Arctisch Kookboekje waarin u de verhalen over het eten aan boord van de walvisvaarder en de verhalen van de vrouwen van Ameland nog eens na kunt lezen.

Bel voor een reservering StrAnders: 0519-543029

Bel voor een reservering Strand Ballum: 0519-554024

lees hier over het Arctisch Kookboekje

→ Het hele programma van Expeditie Ameland is hier te vinden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *