Esther Oud

Esther Oud derde op wereldkampioenschap kitesurfen
DUINKERKEN (FR) – Esther Oud (26) van Peddels Outdoor is derde geworden op het KPWT Freestyle wereldkampioenschap kitesurfen dat van 21 tot 27 augustus in Duinkerken gehouden werd. De Kiteboard Pro World Tour (KPWT) houdt jaarlijks een meerdaags kitesurf evenement in de Franse badplaats.
Esther begon in 2002 met kitesurfen nadat haar vader een board en kite voor haar had gekocht. Aanvankelijk wist ze niet hoe het werkte maar na drie maanden had ze het kitesurfen aardig onder de knie. Ze is verslaafd aan de sport, zegt ze zelf. Ze kan niet meer zonder.
Esther surfte in Duinkerken goede heats maar verloor van de regerend kampioene. Ze kwam in de verliezersfinale terecht en moest strijden om de derde en vierde plek. Via onefooters, indygrabs, frontrolldownloops en een jump met een kiteloop surfte ze naar een podiumplaats. Haar volgende doel is de Wavemasters Worldcup van Guincho in Portugal op 3 tot 9 september.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *