Erop of eronder voor goed beheer Waddenzee

HARLINGEN – "Het komende jaar is voor de Waddenzee zeer belangrijk. Met de verkiezingen in aantocht kunnen er nu echt knopen doorgehakt gaan worden over het beheer van de Waddenzee. De Waddenvereniging pleit voor één beheerder voor de Waddenzee. Daarmee zou er in een keer een einde komen aan alle onduidelijkheid over wie waarover gaat in het waddengebied. Om haar pleidooi kracht bij te zetten, lanceert de Waddenvereniging vandaag een nieuwe website over beheer en een petitie voor één beheerder voor de Waddenzee op www.werelderfgoedmoetbeter.nl

De Waddenvereniging roept alle waddenliefhebbers op om hun handtekening te zetten onder de petitie. Op de nieuwe site staat wekelijks een nieuw interview met een Tweede Kamerlid, dat aangeeft hoe zijn of haar partij tegen het beheer van de Waddenzee aan kijkt. Tweede Kamerlid Eric Smaling (SP) bijt deze week het spits af. 

Drie jaar geleden stelde de Rekenkamer al dat er één beheerder moet komen voor het wad. Vorig jaar werd geconcludeerd dat de afgelopen tien jaar belangrijke doelen voor het wad als verbetering van de natuur en behoud van het open landschap niet gehaald zijn. “Als er niet serieus wat verandert, modderen we de komende tien jaar zo verder. Het is hoog tijd om door te pakken. Wij roepen de regering op om te komen tot één beheerder, met hart voor het wad, kennis van zaken, voldoende middelen én draagvlak in het gebied,” aldus woordvoerder Ester Kuppen van de Waddenvereniging."

Bron: Waddenvereniging

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *