Erfenis van de Storm

HOLLUM – We lopen weer tegen de dagen van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag en dan is er aandacht voor herdenken en vieren.

Gerlof Molenaar en Martin Peters zochten naar de verhalen van de oorlogsslachtoffers die op Ameland begraven liggen. Tussen 1939 en 1945 spoelden er 136 lichamen aan op Ameland. Het waren overboord geslagen mariniers, bemanningsleden van bommenwerpers en verdronken soldaten. De lichamen werden op de verschillende Amelander begraafplaatsen begraven. Later zijn veel stoffelijke resten herbegraven, maar nog altijd heeft een aantal de laatste rustplaats op het eiland, met of zonder naam.

Molenaar en Peters ontdekten vele verhalen achter de graven of de attributen die uit de oorlog dateren. Ze schreven er het boek Erfenis van de Storm – oorlogsgraven op Ameland over.

Het boek is uitgegeven door Aviation Warbooks en kost € 17,50. 

>>> lees hier over de Dodenherdenking en bevrijding van Ameland

>>> lees hier over Boeken op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *