Vernieling natuur op oost Ameland

OOSTIND – Opzichter Richard Kiewiet van It Fryske Gea roept tipgevers op zich te melden vanwege vernieling. Dit is de oproep:

“Afgelopen weekend zijn er 2 personen op crossbrommers/motors duidelijk buiten hun boekje gegaan. Zonder rekening te houden met het broedseizoen en zonder rekening te houden dat het eiland vol is met toeristen die hier voor de rust en ruimte komen zijn deze personen dwars door de duinen gecrost, vele kilometers lang. Sommige duinvalleien zijn door hun gebruikt om hun uit te leven. In de duinen en duinvalleien zitten nu vogels te broeden of zijn begonnen met nestvorming. Ook de vegetatie met hier en daar bijzondere en beschermde planten zijn beschadigd.

Deze personen schaden de belangen van de natuur, de recreatie en de eilanders.

Er is aangifte gedaan bij de politie.

Er zijn foto’s van de sporen en banden gemaakt voor het onderzoek naar de daders.

Tips zijn uiteraard welkom en worden vertrouwelijk behandeld. De daders zullen niet alleen bestraft worden met een proces verbaal maar ook dat hun het strandrijden verboden kan/ zal worden.”

It Fryske Gea Ameland.

Opzichter Richard Kiewiet

r.t.kiewiet@fryskegea.nl

>>> hoor hier Richard Kiewiet op Omrop Fryslân

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *