Enquête voor profielwerkstuk zeespiegelstijging

OEGSTGEEST – Jorinke van de Kamer (17) uit Oegstgeest vraagt de medewerking van eilanders voor haar profielwerkstuk over zeespiegelstijging. Jorinke is scholier aan het Rijnlandslyceum in Oegstgeest.

Jorinke: "Regelmatig vragen we ons af wat de gevolgen van zeespiegelstijging zijn voor een eiland en we zien hoe de zee soms behoorlijk inhakt op de duinen naast andere verandering in de natuur. We horen veel over het nieuws over overstromingen, bosrampen en andere extreme weeromstandigheden als gevolg van klimaatverandering. Sinds kleins af aan kom ik al op Ameland en ben dus benieuwd hoe klimaatverandering de dagelijkse zorgen van de inwoners beïnvloed. Vandaar de motivatie om mijn profielwerkstuk te houden over dit onderwerp."

"Momenteel doe ik dan ook onderzoek naar hoe bezorgd de inwoners van Ameland zijn in verband met klimaatverandering en welke factoren hun risicoperceptie (de subjectieve inschatting van de samenleving, of individu van mogelijk gevaar) beïnvloeden."

Voor dit onderzoek heeft zij een enquête voorbereid van een paar korte vragen. Het invullen zal niet langer dan 6 minuten in beslag nemen.

Door de QR-code te scannen komt u op de enquête.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *