Elfstedenzwemtocht De Schakel

BALLUM – Basisschool De Schakel in Hollum zwemt op donderdag 20 juni een sponsor-zwemelfstedentocht. De hele school doet mee en de sponsorbijdragen gaan naar de Maarten van der Weijden Foundation en worden gebruikt voor het opknappen van het schoolplein aan de Schoolstraat in Hollum.

Maarten van der Weijden doet zelf op 21 juni zijn tweede elfsteden-zwemtocht en zamelt hiermee geld in voor kankeronderzoek. Daar wil de school aan bijdragen. De Elfstedenzwemtocht is in zwembad De Schalken in Ballum.

Groep 3 tot en met 8

De kinderen van groep 3 tot en met 8 zwemmen de Elfstedenroute die in het zwembad is uitgezet. Per stad krijgen ze een elastiekje om de pols zodat aan het eind geteld kan worden hoeveel steden ze gehaald hebben. 

Groep 1 en 2

Voor groep 1 en 2 is er op het veldje bij het zwembad een alternatieve Elfstedentocht, met waterspelletjes.

De leerlingen krijgen voorafgaand een sponsorlijst mee naar huis waarop familie, vrienden, buren en kennissen een sponsorbedrag kunnen invullen per stad of een vast bedrag. Doneren bij het zwembad tijdens de zwemtocht is ook mogelijk.

Alle leerlingen staan om 13:30 uur in zwemkleding bij zwembad De Schalken. Daar krijgen ze nog enkele instructies en dan wordt gestart met de zwemtocht der zwemtochten. De zwemmers gaan tot maximaal 15:00 uur door. Aan het einde van de middag volgt een prijsuitreiking.

De organisatie, de activiteitengroep van de school, hoopt op veel publiek en veel sponsoren. De leerlingen zullen de aanmoedigingen nodig hebben. Veel publiek geeft net dat zetje extra wat je bij een Elfstedentocht nodig hebt. 

In 'Bartlehiem' staat een koek-en-zopie waar allerlei lekkere dingen te koop zijn. De gehele opbrengst naar de goede doelen.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *