Elfde Rondje Ameland

HOLLUM – Mario Bunicich (69) uit Hollum loopt de tocht rond het eiland van 50 kilometer voor de derde keer. Eén keer liep hij hem helemaal alleen. Hij is en van de oudste deelnemers en op de westpunt van het eiland loopt hij voorop. Hij loopt het liefst zonder anderen voor zich.
Rondje Ameland gaat vanaf Hollum langs de vuurtoren, over het badstrand naar het Suudwest. Van daar gaan de lopers onder de dijk langs naar de pier te Nes. Dan vervolgen ze hun route naar het Oerd, steken het eiland over en gaan via het strand terug naar Hollum.
De eersten arriveren ongeveer 14.00 uur op het Zwaneplein in Hollum.
Martha Visser en Jacqueline Ridder lopen voor de tiende keer mee. Alleen het allereerste rondje hebben ze gemist. In het veld van 250 wandelaars loopt ook Gerda Verhoeven, de vrouw van ex-burgemeester van Ameland Paul Verhoeven, mee. Zij is al een aantal jaren van de partij.
Burgemeester Albert de Hoop geeft om 5.00 het startsignaal. Het is al warm en er staat slechts een zuchtje wind.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *