Einde van het telefoonceltijdperk

HOLLUM – Het is het einde van een tijdperk: de telefooncellen zijn van het eiland verdwenen. 

Ameland had in verhouding tot andere gemeenten veel telefooncellen. Toeristen maakten er van harte gebruik van, tot de opkomst van de mobiele telefoons. De cellen werden nauwelijks meer gebruikt. Uit de recente belgegevens bleek, dat het gebruik van de vier overgebleven telefooncellen de laatste jaren enorm is afgenomen. RBL Telecom, het bedrijf dat de telefooncellen de laatste jaren exploiteert, besloot om de telefooncellen te verwijderen. Deze week verdween de laatste telefooncel in Hollum, die bij de Welkoop.

Op Parc Koudenburg bij Hollum staat nog een telefooncel die op munten werkt. Het is een telefooncel van Koudenburg zelf, maar iedereen mag er gebruik van maken. 

>>> bekijk hier de app Ameland Actueel en de mobiele website voor alle smartphones. Daarin vind je naast het nieuws en de agenda, de locaties van Ameland. De telefooncellen stonden daar ook in. Nu niet meer, maar wel heel veel andere locaties.

Laat ook je bedrijf of accommodatie op de app zetten en maak daarna zonder extra kosten gebruik van de voorziening door bedrijfsnieuws en activiteiten op de website en de app te laten plaatsen. Aanmelden kan hier. De plaatsing op de app kost 100 euro voor het eerste jaar en daarna 25 euro voor de verlenging met een jaar.

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *