Egyptisch koningsgraf op Ameland

HOLLUM – Je komt in de duinen soms de vreemdste dingen. Harmen Wijnberg, jutter en waddengids, zit meestal op het wad en vertelt daar aan wie het maar horen wil over de piertjes en krabbetjes, de oesters en het zeewier. Soms neemt hij een andere afslag en loopt hij met een groepje gasten in de duinen.

Dat deed hij ook deze week. De route voerde hem naar het Engelsmanduun. Daar ontwaarde zijn juttersoog een onnatuurlijke tekening in de bodembegroeiing en wat hij zag bleek een deksel te zijn. Onder het deksel zag hij Egyptische beelden in formatie en een piramide in het midden.

Het is een verborgen schat van het spel voor grote kinderen en volwassenen dat Geocaching heet. Met een hand-GPS of een smartphone en een app spoor je caches, verborgen dingetjes, op. Overal op de wereld zijn er mensen bezig die de dingetjes verstoppen om anderen er naar te laten zoeken. Ameland staat wat Geocaching betreft ook op de kaart. 

⇒ lees hier meer over Geocaching

⇒ bekijk hier een YouTubeje over Geocaching

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *