Geocaching op Ameland

HOLLUM – Op Ameland kun je deelnemen aan geocaching. Op dit moment zijn er zo’n 40 caches verstopt op het eiland, die met behulp van een GPS zijn op te sporen.

Bij geocaching verstopt iemand op een bijzondere plaats een waterdichte doos met daarin een logboek, en verder eventueel een aantal leuke voorwerpen (om te ruilen) en soms ook een wegwerpcamera.

Met zijn hand-GPS bepaalt hij de precieze coördinaten van de schuilplaats, die hij vervolgens publiceert op de Geocache-website www.geocaching.com. Anderen lezen die coördinaten en kunnen op zoek gaan naar de cache ('schat'). Vervolgens loggen ze hun bezoek op de speciale cache-pagina om hun bezoek kenbaar te maken.

Op het Oerd liggen caches, bij de zandhaak bij Ballum en bij het paardengraf en dan zijn er elders op het eiland nog tientallen plaatsen. Geocaching kun je doen met je gezin of met een groep, als je maar een hand-GPS bij de hand hebt of een smartphone met de Geocaching app.

>>> lees hier meer over Geocaching op de Waddeneilanden

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *