Eerste witte pup in Pieterburen

PIETERBUREN – Bij het Zeehondencentrum Pieterburen is gisteren de eerste witte pup van het seizoen opgevangen. Het grijze zeehondje was te water geraakt in de buurt van Vlieland en probeerde zich vast te klampen aan een boei. De Waterpolitie heeft haar gered.

Gistermiddag werd de pup gevonden bij boei VL5 ter hoogte van Vlieland. Het team van de Waterpolitie zag haar en wist haar uit het water te redden. Jonge grijze zeehondenpups hebben een dikke witte vacht die ze het zwemmen zeer moeilijk maakt en zonder hulp zou ze zeker zijn verdronken. De pup is geadopteerd en heet ‘Picolo’.

Het is normaal in deze tijd van het jaar dat grijze zeehonden worden geboren. De pups liggen tijdens de zoogperiode tot wel 4 weken op land, alvorens ze het water opzoeken. Dit is bij veel mensen onbekend en daarom heeft Pieterburen dit jaar flink ingezet op voorlichting om onnodige opvang te voorkomen. Zo draaien er voorlichtingsfilmpjes op online media, de veerdiensten naar de eilanden en verschillende informatiecentra.

Picolo is tijdens de kerstvakantie te bezoeken voor publiek. Ze zal waarschijnlijk nog zo’n 2 weken haar karakteristieke witte vacht houden. Tijdens de hele kerstvakantie worden er in Pieterburen verschillende activiteiten rondom de grijze zeehonden gehouden. Zo is er een opgezet exemplaar van een volwassen grijze zeehond te zien van bijna twee meter. Ook is er een spectaculaire presentatie van het skelet van een grijze zeehond, dat met een unieke constructie dichtbij het publiek komt.

Zeehondencentrum zet deze winter in op preventie van onnodige opvang.

⇒ lees hier meer over de grijze zeehond

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18260

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *