Eerste vrouw op dijk Holwerd

HOLWERD – De eerste vrouw van het duo 'Wachten op Hoog Water' wordt op 6 december op de dijk bij Holwerd gezet. Het is een van de twee beelden van Jan Ketelaar die in het kader van Expeditie Sense of Place aan de waddenkust worden geplaatst. De twee dames, een volle en een iele, vinden hun plaatsje bij Holwerd. Op 14 december wordt dat gevierd met een officiële opening. Donateurs die hebben bijgedragen aan de totstandkoming van de beelden zijn uitgenodigd om daar bij aanwezig te zijn.

Ketelaars financierde het enorme beeld van de dikke vrouw uit eigen middelen. Voor de realisering van de dunne dame werd een crowdfunding actie op touw gezet. Om het beeld af te kunnen maken was € 10.000,– nodig. De actie liep van 25 november tot en met 8 januari 2017 en slaagde.

De dame zal goed te zien zijn voor de reizigers van en naar Ameland.

lees hier meer over crowdfunding projecten

 

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *