Eerste steen gelegd bij de Parel van Nes

NES – De bouw van de commandeursvilla’s van De Parel van Nes vordert in rap tempo. Kontour Vastgoed bouwde op Ameland al diverse fraaie projecten. Het nieuwste project, Parel van Nes, wordt aan de rand van Nes gerealiseerd. De commandeursvilla’s zijn geïnspireerd op de typische woningen van de walvisvaarders zoals die ook in het centrum van Nes te vinden zijn. Architect Jan van Tellingen heeft hier samen met Artec een modern type gemaakt met veel oog voor de originele detaillering. Hoogwaardige materialen en een parkachtige setting maken het project uniek en een aanwinst voor Ameland.

Op 1 juni legde Alex Collet (10), zoon van een van de eigenaren, de eerste steen. Zijn overgrootvader uit Leeuwarden bracht al in 1918 een bezoek aan een commandeurshuis op Ameland. Overgrootvader staat op de oude foto, hangend uit het raam en gekleed met stropdas. De lange geschiedenis die de familie Collet heeft met Ameland en de commandeurshuizen wordt dus voortgezet en dat maakte de eerste steenlegging bijzonder.

De bouw van de recreatiewoningen wordt verzorgd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. Verwacht wordt dat de woningen dit najaar in de verhuur zullen gaan bij Metz Verhuur en Beheer.

>>> meer informatie is te vinden op www.facebook.com/parelvannes of op www.kontourvastgoed.nl

>>> Eiland Villa staat op de app Ameland Actueel

>>> lees hier over Commandeurshuizen op Ameland

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18276

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *