Eerste stappen gezet richting één uitvoeringsorganisatie Ameland

DRACHTEN – Eén uitvoeringsorganisatie voor ouderenzorg op Ameland. Dat is de wens die de bestuurders van Thuiszorg Het Friese Land, de KwadrantGroep en De Friesland Zorgverzekeraar vastlegden in een intentieovereenkomst in dit voorjaar. Een streven dat door de gemeente Ameland wordt ondersteund.

Afgelopen maandag 10 juli was er een bijeenkomst met medewerkers van De Stelp en van Thuiszorg Het Friese Land. Tijdens deze bijeenkomst werden de eerste stappen gezet om te komen tot die ene organisatie. Het is niet de bedoeling dat er van bovenaf een nieuw model wordt opgelegd. De collega’s op Ameland worden nadrukkelijk betrokken bij de vormgeving van hun eigen organisatie. In werkgroepen maken zij eerst een schets van de bestaande organisatie. Daarna doen zij suggesties voor wat er beter kan. De samenwerkingspartners, zoals de huisartsen en de fysiotherapeuten, worden ook benaderd om hun wensen en ideeën kenbaar te maken. Ook worden er gesprekken gevoerd met de gemeente en de Zorgcoöperatie.

Durk Kooistra is door de bestuurders van de KwadrantGroep en Thuiszorg Het Friese Land gevraagd dit proces vorm te geven. Kooistra: "We verwachten de eerste resultaten van de werkgroepen eind augustus met elkaar te bespreken. Over de toekomst van De Stelp worden verschillende modellen bekeken en besproken met de gemeente. Naar verwachting kunnen hierover binnenkort ook keuzes worden gemaakt."

Bron: KwadrantGroep

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18279

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *