Eerste punten voor Geel Wit

BUREN – Geel Wit heeft zijn eerste punten behaald door te winnen van Oosterlittens, dat voor aanvang van de wedstrijd ook nog puntloos was. De Amelanders wonnen zondag op eigen terrein met 3-0. Alle doelpunten vielen na de rust. Voor de pauze had Geel Wit niet veel in te brengen. ,,Wij speelden uitermate slecht, het leek nergens op”, was het niet mis te verstane oordeel van trainer Kees Slotemaker. Een schotje van Ken Knoeff en een poging van Danny Metz waren de enige noemenswaardige wapenfeiten van de thuisclub. Na deze kansjes in de beginfase nam Oosterlittens het initiatief over. Het regende corners voor het doel van Pieter Oene Smit maar met kunst en vliegwerk hield hij zijn doel schoon.

In de rust wisselde Slotemaker de tegenvallende Dennis Akkerman voor Bente Bonthuis en daarmee kwam meer snelheid in de aanval van Geel Wit. Dat betaalde zich in de 53-ste minuut uit in een doelpunt van Danny Metz op aangeven van Lars Brouwer. ,,Vanaf dat moment gingen we ontspannender voetballen en kwamen we niet meer in gevaar’’, aldus Slotemaker. Er waren kansjes voor de gebroeders Siard en Bente Bonthuis, alvorens in de 67-ste minuut de voorsprong werd verdubbeld. Lars Brouwer ging op links goed door en bij de tweede paal stond Danny Metz klaar voor de afronding.

Boeken bestellenHet mooiste doelpunt viel ruim tien minuten voor het einde. Met een prachtige boogbal verschalkte Frank Beijaard de ver voor zijn doel staande keeper Jouke Bosje: 3-0. De doelman onderscheidde zich in de slotfase met een paar uitstekende reddingen toen achtereenvolgens Kayan Kiewiet, Jordi Metz en Bente Bonthuis voor hem opdoken.

Opstelling Geel Wit: Pieter Oene Smit; Dennis Akkerman (Bente Bonthuis, 46), Kevin Kiewiet, Bjorn Wijnberg, Theodoor Molenaar; Siard Bonthuis, Frank Beijaard, Paul van der Wal, Ken Knoeff (Jordi Metz, 79); Danny Metz, Lars Brouwer (Kayan Kiewiet, 86).

Door Koos Molenaar

Jeanet de Jong
Jeanet de Jong

Jeanet de Jong stopt op 31 augustus 2023 met haar Persbureau Ameland. De nieuwsvoorziening wordt onder dezelfde naam, met een ander logo en andere opmaak als nieuwsblog voortgezet door een externe partij. De mailadressen gekoppeld aan de website verdwijnen.

Artikelen: 18280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *